12 dieren met donzige staarten (lijst met foto's) - animallot (2023)

Houd je van dieren?Natuurlijk doe je dat.Je bent tenslotte hier.Dieren met donzige staarten zijn er in verschillende vormen en maten.Sommige zijn klein, terwijl anderen groot zijn, en er zijn veel verschillende grootte ergens tussenin.

Deze dieren zijn schattig vanwege hun donzige staarten en nog veel meer.Dus als je interesse is gewekt, ga dan niet weg omdat je hier een aantal interessante dingen over dergelijke dieren kunt leren.

Inhoud verbergen

Donzige dieren

1) Rode vos

2) rode panda

4) Coyotes

5) wasbeer

6) Perzische katten

7) gestreepte stinkdier

8) Ruffed Lemur

9) Mongoose bossigstaart

10) Bossig-staart Woodrat

11) Chinchilla met een lange staart

12) getuft grondekhoorn

Enkele laatste woorden

Donzige dieren

1) Rode vos

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (1)

Rode vossen maken deze lijst omdat ze donzige en harige staarten hebben, maar deze dieren zijn zoveel meer.Hoewel rood in de naam staat, zijn de beestjes soms grijs of roodbruin.Ze zijn bijna overal over de hele wereld te vinden, behalve Antarctica.Dus ga er niet heen in de hoop rode vossen te spotten.Deze dieren zijn ook uitstekende jagers.

Ze hebben een uitzonderlijkreukzinen ren tot 30 mijl per uur.Ten slotte zijn rode vossen sociale dieren die in pakketten leven en paren voor het leven, met twee tot vijf welpen jaarlijks.

2) rode panda

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (2)

Ailurus Fulgens is de wetenschappelijke naam voor de Red Panda.Interessant is dat deze dieren nauwer verband houden met de wasbeer dan de gigantische panda.Rode panda's zijn te vinden in de bergen van Nepal en delen van China, maar als je hoopt ze te zien, kun je beter opkijken.

Deze wezens brengen het grootste deel van hun tijd door in de boomtoppen.Rode panda's zijn omnivoren.Hun diëten bestaan uit bamboebladeren, insecten, kleine knaagdieren, bessen en fruit.

Helaas heeft stroperij een tol geëist van de Red Panda -bevolking.Geschat wordt dat slechts tussen de 1.000 en 2.500 van deze dieren wereldwijd achterblijft.Tegenwoordig worden rode panda's door de wet beschermd in hun inheemse landen.Ze worden echter nog steeds regelmatig opgejaagd door stropers.

y) yad anteroter

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (3)

Wist je dat de gigantische miereneter een van de grootste miereneters ter wereld is?Het is waar.Ze groeien vaak van zes tot acht voet lang en wegen tussen 60 en 100 pond.Myrmecophaga tridactyla is de wetenschappelijke naam voor de gigantische miereneter.

Deze dieren hebben extreem bossige staarten.Ze bedekken ze soms met hen voor bescherming tegen de zon.Aan de andere kant gebruiken de wezens ook hun staarten als dekens om warm te blijven als het koud is.

De dieren hebben niettanden, maar ze hebben wel vlijmscherpe klauwen.Ze hebben ook lange snuiten en tongen, die helpen eten te makenmierenen termieten een briesje.Degenen die op zoek zijn naar deze wezens in het wild kunnen ze vinden in de savannes, open graslanden en bossen van Midden- en Zuid -Amerika.

4) Coyotes

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (4)

Coyotes zijn een inheemse soort naar Noord -Amerika.Ze worden vaak beschouwd als overlast omdat ze vee en huisdieren doden.Ze zijn echter ook nodig.Coyotes helpen bijvoorbeeld de knaagdier- en konijnenpopulaties onder controle te houden.

Canis Latrans is de wetenschappelijke naam die wordt gegeven aan decoyote.Een interessant feit over deze dieren is dat ze kunnen paren met andere leden van de hondensoorten zoalswolvenen honden.

Coyotes zijn zeer aanpasbaar.Ze kunnen in stedelijke gebieden, bossen, woestijnen en meer wonen.Deze wezens hebben donzige staarten, maar in tegenstelling tot honden kwispelen ze niet om te communiceren.Bovendien zijn coyotes uitstekende jagers.Een reden is vanwege een unieke geurklier op hun staart.

5) wasbeer

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (5)

Procyon Lotor is de wetenschappelijke naam voor de wasbeer.Deze dieren zijn grijs en bekend om de zwarte band rond hun ogen.Het lijken op inbrekers op televisie.

Mensen beschouwen meestal benodigdheden van wasberen, net als coyotes, maar om een andere reden.Warenberen gaan in vuilnisbakken en maken rommel.Trash is echter niet alles wat ze eten.De dieren zijn omnivoren die bijna alles zullen verslinden.

Sommige mensen weten niet dat wasberen af en toe hun voedsel zullen wassen voordat ze het eten.Wat hun staarten betreft, ze zijn bossig en hebben zwarte ringen.Met de grijze en zwarte kleur kunnen ze in de bomen worden gecamoufleerd.

6) Perzische katten

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (6)

VeelkattenHeb donzige staarten, inclusief Perzische katten.Maar afgezien van hun grote bossige staarten, zijn Perzische katten ook gemakkelijk herkenbaar vanwege hun platte gezichten.Deze katachtigen zijn meestal wit, roodbruin, crème of zwart en grijs.De donzige staarten van Perzische katten helpen hen hun evenwicht te behouden.Om nog maar te zwijgen, ze communiceren met hen.

Als je bijvoorbeeld een Perzische kat tegenkomt met zijn staart recht omhoog in de lucht, betekent dat dat hij of zij vriendelijk is.Ondertussen onthult een gebogen punt dat de kat ontspannen en comfortabel is.Dan zijn er ook opgeblazen staarten.Dit laat zien dat de katten proberen hun dominantie te laten gelden.

7) gestreepte stinkdier

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (7)

In de wetenschappelijke gemeenschap wordt de gestreepte stinkdier Mephitis Mephitis genoemd.Deze zoogdiersoort is inheems in Noord -Amerika.Mensen herkennen het gemakkelijk door het zwartbonden witte strepen die langs zijn rug rennen.

De stinkdieren zijn in staat om een fout-ruikende spray los te laten om zich tegen te verdedigenroofdieren.Het ruikt vergelijkbaar met de geur geassocieerd met rotte eieren en wordt geproduceerd door klieren onder hun staart.

Hoewel mensen niet altijd stinkdieren tegenkomen, is het niet onmogelijk om ze te zien.Dat komt omdat ze zich in Noord -Amerika bevinden.Ze worden niet alleen in het wild gevonden, maar ze kunnen vaak worden gezien door buitenwijken en steden.

8) Ruffed Lemur

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (8)

De ruffed makur is een charismatisch wezen dat inheems in Madagascar is afkomstig.Deze dieren hebben lichaamslengtes van ongeveer 39 tot 47 inch.Ze hebben ook staarten die meestal langer groeien dan hun lichaam.

Ruffed maki's hebben extreem pluizige vacht, die meestal zwart en wit is.De dieren zijn echter af en toe ook wit en rood.

Misschien wilt u uw paarden op die reis naar Madagascar houden, vooral als uw primaire doel is om deze wezens te zien.Het kan een verspilde reis zijn.De ruffed Lemur -habitat is door de jaren heen verwoest en vernietigd.Als zodanig zijn ze bedreigd.

9) Mongoose bossigstaart

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (9)

Vervolgens op deze lijst met dieren met donzige staarten is de bossige mongoose.Als je het hebt over het wezen in de wetenschappelijke gemeenschap, hoor je het genaamd Bdeogale Crassicauda.Deze mongoezen hebben bossige en brede staarten van meer dan 9 inch, waardoor ze in balans blijven.Er zijn genoeg dingen om over te praten over de bossige mongoose.

Wist u bijvoorbeeld dat het inheems is in Afrika en nauw verwant is aan het gewone huismuis?

Mensen zien deze mongoezen regelmatig in bomen, omdat ze uitstekende klimmers zijn, maar ze kunnen ook goed zwemmen.De dieren zijn herbivoren die zich over het algemeen voeden met fruit, insecten en bladeren.Ze zullen echter ook kleine reptielen en knaagdieren consumeren.Deze soort is meestal timide en 's nachts actief.Het zijn vaak eenzame wezens, maar sommige mensen hebben gemeld dat ze ze in groepen van maximaal zes hebben gezien.

10) Bossig-staart Woodrat

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (10)

Neotoma Cinerea is de wetenschappelijke naam voor de boss-staart Woodrat.Zoals de naam al aangeeft, hebben deze dieren bossige/donzige staarten, die ze gebruiken voor balans.De soort is inheems in Canada en de Verenigde Staten.De meeste huiseigenaren beschouwen deze wezens als ongedierte omdat ze graag knagen op hout, draden, isolatie en meer.

Als mensen bossige staart Woodrats in hun woningen zien, kan het het beste zijn om de uitroeiers in te roepen.Ze zien er misschien schattig en knuffelig uit, maar de dieren kunnen ook gevaarlijk zijn omdat ze bekende dragers van ziekten zijn zoals hantavirus en bubonische pest.

11) Chinchilla met een lange staart

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (11)

De langstaartige chinchilla staat ook op deze lijst vanwege zijn donzige staart.Als je de wetenschappelijke naam van het dier wilde gebruiken, zou je het Chinchilla Lanigera noemen.Deze wezens hebben lichamen van ongeveer 9 tot 14 inch lang.

Ondertussen zijn hun bossige staarten ongeveer 3 tot 6 centimeter lang.Deze kleine beestjes zijn alleen te vinden in het Andes -gebergte van Chili.

Langstaartige chinchilla's zijn sociale dieren die in koloniën leven.Ze zijn ook een van de meest voorkomende Chinchilla -rassen.De wezens zijn populair als huisdieren omdat ze niet-agressief zijn en graag spelen.

12) getuft grondekhoorn

12 Animals With Fluffy Tails (List With Pictures) - Animallot (12)

Ten slotte zijn getufte grond -eekhoorns de laatste dieren die deze lijst sieren.Ze hebben kleine lichamen met extreem pluizige staarten.Onderzoek toont aan dat hun staarten 30 procent groter zijn dan het volume van hun lichaam.De wetenschappelijke naam voor dit wezen is rheithrosciurus macrotis.Wees echter niet verbaasd als je ze hoort met het noemen van vampier -eekhoorns.Dat komt omdat ze vaak het bloed van andere dieren drinken.

Enkele laatste woorden

Niet alle dieren hebben donzige staarten, maar sommigen wel.Hopelijk heeft deze lijst je alle informatie gegeven die je nodig hebt over borstelige dieren.Gebruik het als onderzoek om essays te schrijven voor school of werk.

Of je kunt zelfs gesprekken aangaan met vrienden om indruk op ze te maken.Er zijn echter andere dieren met donzige staarten waar deze vandaan kwamen, dus aarzel niet om uw onderzoek te doen.U kunt een aantal zoekwoorden typen voor een online zoekopdracht of uw lokale bibliotheek bezoeken om de gegevens die u zoekt te verkrijgen.De keuze is aan jou.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated: 02/12/2023

Views: 6368

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.