7 prachtige bomen met paarse bloemen - paarse bloem (2023)

Er is iets met een paarse bloem die het onderscheidt van deSchoonheid van andere kleurrijke knoppen.Terwijl rood, roze en blauw gekleurde bloemen ook het oog kunnen fascineren, kan de levendige plons van kleur die wordt geleverd door een paarse bloem andere tinten overtroffen.Dus om de pittoreske paarse bloem te markeren, hieronder staat een lijst met zeven paars-bloemenbomen die je in je tuin kunt laten groeien.

1. Jacaranda

Wetenschappelijke naam:Jacaranda Mimosifolia

Ook bekend als de Braziliaanse Rosewood en Blue Trumpet Tree, is de Jacaranda een prachtig tropisch exemplaar en een van de meest bewonderde paars-bloeiende bomen ter wereld.Jacaranda -bomen zijn inheems in de tropische regenwouden van Zuid- en Midden -Amerika.Inheemse Jacaranda -bomen in Argentinië en Bolivia kunnen tot 50 voet hoog en 30 voet breed worden.

Een ander type Jacaranda dat inheems is in Brazilië en Mexico wordt deJacaranda Jasminoides.Deze boom kan redelijker worden tussen zes en 12 voet lang en vier tot acht voet breed.

De bloemen van een Jacaranda hebben de vorm van een trompet en zijn stevig vastgegaan in zoetgeurende clusters.

In warmere klimaten kan de Jacaranda op elk moment bloeien.Maar in de meeste gebieden begint Blooming in het late voorjaar en kan hij de vroege zomer doorgaan.Alleen volwassen bomen zullen bloemen hebben.

Hoe je Jacaranda -bomen kunt laten groeien

Niet iedereen kan een Jacaranda -boom laten groeien omdat ze alleen goed groeien in specifieke omgevingen.In de Verenigde Staten, Florida, Texas en Californië zijn gebieden waar Jacaranda kan gedijen, maar ze zijn niet beperkt tot die drie staten.De laagste temperaturen die de meeste Jacaranda -bomen kunnen verwerken is 40 graden Fahrenheit.

 • Zon:Geef deze de maximale hoeveelheid zon om de grootte en bloei van je Jacaranda te maximaliseren.Kleinere bomen kunnen nog steeds in lichte schaduw groeien als de volle zon niet beschikbaar is.
 • Water:Wees niet verlegen om je Jacaranda water te geven.Ze vereisen het hele jaar door consistente waterinname en hebben tijdens droge periode speciale aandacht nodig.
 • Bodem:Jacarandas geeft de voorkeur aan vruchtbare grond die goed doorlatend maar nog steeds vochtig is.
7 Stunning Trees with Purple Flowers - Purple Flower (1)

2. Paarse orchidee boom

Wetenschappelijke naam:Boubea pursprea

De paarse orchidee is een snelgroeiende boom die kan rijpen tot zo groot als 35 voet in zowel hoogte als breedte.De bloesems op een paarse orchidee kunnen groeien tot vijf centimeter breed en hebben paarse en lavendelblaadjes die eruit zien als een orchideebloem.

Bloemen van de paarse orchidee beginnen in september te verschijnen en bloeit in november.De paarse orchidee kan perfect worden gecombineerd met de Jacaranda om bloemen gedurende de veranderende seizoenen te laten bloeien.

Hoe paarse orchidee bomen te kweken

Paarse orchideeën groeien het beste in zones negen tot elf op dePlanthardheidszone van het Amerikaanse ministerie van landbouwschaal.Deze zones omvatten het grootste deel van Californië, Nevada, Arizona, delen van New Mexico, Texas en zuidelijke staten variërend tot noorden als Tennessee en North Carolina.

Als je in een van deze zones bent, kun je een paarse orchidee -boom op bijna elke locatie planten.Vanwege een diep wortelsysteem hoeft u zich geen zorgen te maken dat oppervlakteverwortels opduiken.

 • Zon:Paarse orchideeën vereisen volle zon.
 • Water:De paarse orchidee boom is tolerant voor droogte en soms bloemen overvloedig op drogere grond.
 • Bodem:Zorg ervoor dat uw land sterke afwateringskenmerken heeft.De pH van uw grond moet onder het neutrale niveau van 7,5 liggen.Bodem met een pH boven 7,5 zal te alkalisch zijn.
7 Stunning Trees with Purple Flowers - Purple Flower (2)

3. Rouwband Mirte

Wetenschappelijke naam:Lagerstroemia indica

De crape mirte -boom heeft honderden variëteiten, en de meest voorkomende hiervan is deLagerstroemia indica.Een andere versie die je misschien tegenkomt, is de Japanse Crape Myrtle,Lagerstroemia faurei, die koude omgevingen aankan en bestand is tegen ziekten.Crape Mirtle-bomen zijn onderhoudsarm en kunnen een hete en vochtige zomer omgaan net zo goed als eenkoude winter.

Midsummer is wanneer je geniet van de volle bloemen van Crape Myrtles, die kunnen bloeien in kleuren zoals rood, magenta, roze, paars, lavendel en wit.

Hoe rouwbomen te verbouwen mirte bomen

Je moet je nieuwe boom planten tijdens de koudere maanden wanneer planten slapend zijn.Crape Myrtles groeien het beste in hardheidzones zes tot tien, die ongeveer tweederde van het land omvat, met voornamelijk de noord-centrale staten en een groot deel van het noordoosten.

 • Zon:Je boom moet in de volle zon zijn en minstens zes uur licht per dag hebben.
 • Water:Crape Myrtles geven de voorkeur aan vochtige klimaten en kunnen droogte aan als ze in de grond zijn gevestigd.
 • Bodem:Het voorkeurs -pH -niveau is vergelijkbaar met de paarse orchidee bij neutrale 7,5 of enigszins zuur.Goed doorlatende bodem werkt het beste.

4. Paarse gewaad Locust

Wetenschappelijke naam:Robinia

Met clusters van heerlijk geurige bloemen, is de paarse gewaad Locust een snelgroeiende boom die winterhard en gemakkelijk te kweken is.De lange clusters van paarse bloemen lijken op Wisteria Bloemen terwijl ze subtiel uit takken zijn.

De paarse gewaad Locust is beperkt tot de maand mei voor zijn bloemen.

Hoe paarse gewaad te kweken Locust -bomen

Paarse gewaad Locust -bomen behoren tot de gemakkelijkst te groeien op deze lijst.Op de hardheidsschaal geven paarse gewaden de voorkeur aan zones van vier tot acht.Dit omvat de overgrote meerderheid van de Verenigde Staten en sluit alleen de koudste gebieden uit.

 • Zon:Het paarse gewaad zal het beste groeien in de volle zon, maar zal zich nog steeds in lichte schaduw ontwikkelen.
 • Water:Paarse gewaden zijn tolerant voor drogeromstandigheden en vereisen alleen water te geven tijdens de droogste periodes.
 • Bodem:Bijna elk grondtype is geschikt.Een neutrale pH van 7,5 is ideaal, maar paarse gewaad kan nog steeds groeien in enigszins zure of enigszins alkalische grond.
7 Stunning Trees with Purple Flowers - Purple Flower (3)

5. Texas berglaurier

Wetenschappelijke naam:Sophora Secundiflora

De Texas Mountain Laurel kan technisch gezien als een struik worden beschouwd, maar de bedwelmende paarse bloemen dwongen zich een weg naar deze lijst.Hoewel de bloemen mooi zijn om naar te kijken, is hun geur nog leuker om te ruiken en kan het vanaf een behoorlijke afstand worden gedetecteerd.De Texas Mountain Laurel beschikt ook over grote, wasachtige groene bladeren die zijn bloemen prachtig omlijsten.

Hoe lager de hoogte, hoe eerder de berg laurier zal bloeien.Bloemen kunnen al in maart tot zo laat bloeien als midzomer.

Hoe u Texas Mountain Laurel -bomen kunt laten groeien

Lauweren van Texas Mountain zijn langzamer groeiende planten, maar kunnen tot vijftien voet hoog en tien voet breed worden.Helaas kunnen Lauweren van Texas Mountain alleen zo hoog leven als Zone 7B op de Hardiness -schaal, waardoor het wordt beperkt tot staten met warmere klimaten.

 • Zon:Gedeeltelijke schaduw is acceptabel voor het kweken van mountain lauweren.
 • Water:Mountain Laurels vereisen een lage tot gemiddelde hoeveelheid water.
 • Bodem:De pH van het land moet alkalisch zijn (pH ouder dan 7,5) en de grond moet kwaliteitafvoer hebben.

6. Paarse bladpruim

Wetenschappelijke naam:Prunus cerasifera

De paarse bladpruim is een lust voor het oog in volle bloei.Verschillend van de meeste planten op deze lijst, zijn het de bladeren van de paarse bladruimen die het grootste deel van de kleur bieden.De diepe paars van de bladeren contrasteert prachtig met zachte witte bloemen met diepe paarse centra.

De Purple Leaf Plum pronkt met zijn bloemen in het vroege voorjaar.

Hoe paarse bladpruimen te kweken

Oorspronkelijk uit Zuidoost -Europa en West -Azië, groeit de Purple Leaf Plum het meest effectief in Hardiness Zones vier tot negen.Dit omvat bijna elk deel van de continentale VS, met uitzondering van alleen delen van het land met de meest extreme temperaturen.

Purple Leaf -pruimen worden tot 25 voet lang en even breed bij volledige volwassenheid.Je kunt elk jaar ongeveer 12-24 centimeter groei verwachten.

 • Zon:Volle zon is vereist om de diepe paarse kleur van de bladeren te houden.In de schaduw worden de bladeren groen.
 • Water:U hoeft zich alleen zorgen te maken over water tijdens de diepe zomerhitte.
 • Bodem:De pH van de grond moet zuur zijn om de rijkste bladeren te bieden.
7 Stunning Trees with Purple Flowers - Purple Flower (4)

7. Paarse leliemagnolia

Wetenschappelijke naam:Magnolia Liliflora

De Purple Lily Magnolia is een uitstekende aanvulling op elke tuin.Het kan uitzonderlijk goed werken in een Aziatische tuin waar de Azalea en Camellia -bloemen nog moeten bloeien.Een langzaam groeiend exemplaar, de Purple Lily Magnolia is de kleinste boom op deze lijst en zal volwassen worden tot zo hoog als tien voet lang, maar mag niet hoger zijn dan zes voet hoog.Het wordt iets kleiner in breedte, van vier voet tot acht voet breed.

Purple Lily Magnolia -bomen bloeien gedurende de lente, en zelfs als ze niet bloeien, bieden zehele jaarinteresse met een architecturale vorm.

Hoe paarse lelie magnolia bomen te kweken

De prachtige paarse lelie magnolia kan worden gekweekt over hardheidzones vijf tot negen, waaronder de meeste continentale Verenigde Staten.

 • Zon:Volle zon is vereist voor de beste bloemen.
 • Water:Je moet de eerste jaren regelmatig een paarse bladmagolia water geven.Zodra de plant is gevestigd, is deze matig tolerant voor droogte, dus zorg ervoor dat u deze water geeft tijdens bijzonder droge periodes.
 • Bodem:Rijke, goed doorlatende grond.De pH van het land moet zuur zijn en tussen 5,8 tot 6,8 pH.

Labels

Rouw Mirte Hoe je Jacaranda kweekt Jacaranda Paarse bladpruim Paarse lelie magnolia Paarse orchidee Paarse orchidee boom Paarse gewaad Locust Laurier van Texas Mountain bomen met paarse bloemen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 24/11/2023

Views: 5952

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.