9 prachtige bloeiende bomen in Virginia (paars, wit en rood) (2023)

Virginia is een zuidoostelijke staat met verschillende geografische zones, van bergketens tot valleien en kustlijnen.

Desondanks handhaaft het vrij gematigde seizoensgebonden temperaturen.Als gevolg hiervan zijn er veel verschillende planten en bomen die hier goed groeien, vooral als het gaat om sierbomen.

Maar het vinden van de juiste kleuren kan lastig zijn voor sommige VA -tuiniers.Terwijl roze en gele bloeiende bomen in overvloed kunnen worden gevonden in deze zuidoostelijke staat, zijn rode, witte en paarse bloeiende bomen in Virginia niet altijd zo gemakkelijk te vinden.

Deze gids is voor het onderscheiden van VA -tuiniers die deze ongrijpbare kleuren willen vinden om hun lente- en zomertuinen op te fleuren.

Inhoud show

9 paarse, witte en rode bloeiende boomvariëteiten voor VA

1. Cherokee dappere bloeiende kornoelje (Cornus Florida‘Cherokee Brave’)

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (1)

Bloeiende kornoeljes zijn een klassieke sieringen die in de VS te vinden zijn, ook in Virginia.En hoewel er tal van prachtige kornoeljesbomen zijn die kunnen gedijen in VA, is een van de beste de Cherokee Brave Cultivar.

Deze kleine bladverliezende boom is een mooie keuze vanwege de overvloedige bloemen die zijn bekleed met rood, zachtjes vervagen tot wit in het midden om een interessant roze effect te creëren.Ze bloeien vrij vroeg in het voorjaar, terwijl veel andere bomen en planten nog steeds slapend zijn.

Bovendien staan ze bekend om hun dunne, delicate ledematen die een vleugje elegantie aan uw eigendom toevoegen.Helder rood fruit in de zomer, aantrekkelijke herfstkleuren en onderscheidende grijsbruine schors voegen interesse toe aan elk seizoen.

De Cherokee Brave kan het beste worden gebruikt als een exemplaarplant of struikrand en moet worden geplant in vochtige, vruchtbare, goed draaibare grond met een zure tot neutrale pH.Het geeft de voorkeur aan gedeeltelijke schaduw maar kan de volle zon verdragen.

Andere veel voorkomende namen:Cherokee Brave, comco nr.1

Groeiende zones:5-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:25-30 voet lang, met een spreiding van 20-30 voet

Bloeiende Zeno:Vroege lente

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

2. American Fringetree (Chionanthus virginicus))

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (2)

Inheems in het zuidoosten is de opvallende Amerikaanse Fringetree een gemakkelijke keuze voor VA-tuiniers die een aanpasbaar en onderhoudsarme willeninheemse boomDat voegt kleur en panache toe aan het landschap.Deze kleine, bladverliezende bomen zijn veel teen met een natuurlijk afgeronde groeimiddelen.

Maar natuurlijk is deze boom het meest herkenbaar vanwege de clusters van romige witte, lintachtige bloemen die lijken op gespreid "franjes" langs de takken in de lente, vandaar zijn naam.Maar dat is niet alles - zijn glanzende groene zomerbladeren en gouden herfstkleur voegen ook veel landschaps -aantrekkingskracht toe.De blauwzwarte vruchten trekken ook vogels en andere dieren in het wild aan in de late zomer.

VA -tuiniers die de Fringetree kiezen, worden beloond met een mooie en ongunstig exemplaarboom die kan worden gebruikt als een scherm, een brandpunt en een schaduwboom voor kleinere gebieden.Ze verdragen ook luchtvervuiling en droogte, waardoor ze een goede keuze zijn voor stadseigenschappen.Plant ze in zandige, goed doorlatende, zure grond.

Andere veel voorkomende namen:American Fringetree, Fringetree, White Fringe Tree, Old Man's Beard, Grandaddy Greybeard, Grancy Greybeard, Sweetheart Tree

Groeiende zones:3-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:10-30 voet lang, met een spreiding van 10-20 voet

Bloeiende Zeno:Laat een lens

Verkrijgbaar bij: Nature Hills

3. Dynamite Crepe Myrtle (Lagerstroemia indica whit ii'Dynamiet')

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (3)

Of het nu wordt geplant als een enkel exemplaar of in een massagroeping, de toepasselijk genoemde dynamiet crêpe myrtle cultivar voegt levendige kleur toe aan elk deel van uw eigendom met zijn felrode middenzomersbloesems.

Hun ‘Crinkly’ crêpepapier-look voegt verdere textuur toe en getinte bladeren veranderen een donkergroen dat mooi contrasteert met de kersenrode bloemen van deze boom.Wat meer is, de dynamiet crêpe mirte bloemen maandenlang, een van de langste zomerbloeiers van elke soort.

De dynamiet voegt verder voordeel toe vanwege de onderhoudsarme aard-het is ziektebestendig, droogte en warmtebestendig en sterk aanpasbaar aan verschillende omgevingen.

Het wordt ook gemakkelijk gesnoeid, waardoor het kan groeien als een heg of in een gemakkelijk beheerde massablanting.Ze maken ook uitstekende exemplaren, privacyschermen, containerplanten, straatbomen en meer.

De Dynamite Crepe Myrtle geeft de voorkeur aan vochtige, leemachtige, goed doorlatende grond met volle zon.Bodem moet van gemiddelde kwaliteit zijn, omdat overdreven vruchtbare grond mogelijk de bloemenproductie kan stunt.

Groeiende zones:6-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:15-20 voet lang, met een spreiding van 10-15 voet

Bloeiende Zeno:Midzomer

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

4. Sweetbay magnolia (Magnolia Virginiana))

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (4)

Vrijwel allesMagnolia -variëteitenstaan bekend om hun opzichtige bloemen, maar weinigen kunnen evenwicht houden met de romige witte bloemen van de Sweetbay Magnolia.Deze sierlijke bloemen vullen je tuin met hun citroenachtige geur in het late voorjaar en zomer en bieden een enorme sierverschillende aantrekkingskracht in combinatie met hun glanzende gebladerte.

Volgens deMinisterie van Landbouw van de Verenigde Staten, de Sweetbay wordt meestal geplant als een sierstruik of boom, maar heeft ook enig gebruik als hout en pulphout.Het kan goed worden gebruikt in accentbomen of funderingsplanting, en het tamme wortelsysteem betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het planten in de buurt van belangrijke infrastructuur.

Hoewel het bladverliezend of groenblijvend kan zijn, afhankelijk van waar het wordt geplant, is het waarschijnlijksemi-geargrefen in Virginia.Plant je Sweetbay Magnolia in het vroege voorjaar, op een locatie met vochtige, rijke, zure grond (te veel alkaliteit kan bladeren geel worden) en volle zon of gedeeltelijke schaduw.In tegenstelling tot de meeste bomen geeft de Sweetbay de voorkeur aan draggy grond boven goed doorlatende.

Andere veel voorkomende namen:Sweetbay, Swampbay, Swamp Magnolia, Laurel Magnolia, Beaver Tree, White Bay, Sweet Magnolia, Southern Sweetbay

Groeiende zones:4-10

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:10-30 voet lang, met een vergelijkbare spread (kan meer dan 50 voet in warmere klimaten overschrijden)

Bloeiende Zeno:Late voorjaar - vroege zomer

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

5. Kuise -boom (Vitex lamkaste))

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (5)

Een inwoner van Centraal -Azië en Zuid -Europa is de kuise boom, een aantrekkelijke sierlijk met een fascinerende geschiedenis.Ooit verondersteld het libido in de middeleeuwen het libido te "kastijden", wordt het vandaag grotendeels gebruikt in landschapsarchitectuur vanwege de meer esthetische kwaliteiten.

Deze kleine bomen met meerdere met meer gemaakte bomen of struiken hebben een merkbaar verspreidende groei-gewoonte die in de zomer in het leven barst, wanneer hun takken zijn versierd met lange lila-paarse puntige bloemen.

Net als de dynamiet crêpe mirte is hun bloeiperiode uitzonderlijk lang, het grootste deel van de zomerperiode, en ze voegen zowel een mooie als unieke uitstraling toe aan je VA -landschap, terwijl ze veel nuttige bestuivers zoals vogels, bijen en vlinders aantrekken.

Ze groeien goed als exemplaren, in rijen en grenzen, of als een containerboom.Het is een perfecte keuze voor beginnende tuiniers-droogtetolerant, ziektebestendig en zolang het wordt gekweekt in goed doorlatende grond die niet te rijk is, zal de kuise boom bijna gegarandeerd gedijen.

Andere veel voorkomende namen:Wild Lavender, Lilac Chaste Tree, Chaste Berry, Monk's Pepper Tree, Abraham's Balm

Groeiende zones:5-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:15-25 voet lang, met een vergelijkbare spread

Bloeiende Zeno:Zomer

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

6. Sourwood (Bomen Oxidendrum))

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (6)

Als u op zoek bent naar een kleine inheemse die past in een meer compacte tuinruimte, of gewoon de gaten tussen andere bomen en struiken invult, is een Sourwood een optie die het overwegen waard is.Volgens deUniversiteit van Kentucky Afdeling Horticulture, het verdient zijn naam aan de zure smaak van zijn bladeren!

Deze mooie sierbomen bieden in alle seizoenen aantrekkingskracht, van hun delicate en huilende vorm die in de winter in de winter springt tot driekleurig gebladerte in de herfst.En natuurlijk voegen de geurige witte bloemen een heerlijke aanraking toe in de vroege zomer.

De Sourwood is winterhard tot zone 5 en tot zone 9, dus het kan in elkeVirginia Plantzone.Het is een uitstekende keuze uit exemplaarboom en struikgrens en is grotendeels ongedierte en ziektevrij.Het is echter gevoelig voor zout en droge compacte grond, dus meer Urban VA -tuiniers moeten heroverwegen om het Sourwood voor hun eigendom te kiezen.

Andere veel voorkomende namen:Sorrel Tree, Lily of the Valley Tree

Groeiende zones:5-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:20-30 voet lang, 10-15 voet lang

Bloeiende Zeno:Vroege zomer

Verkrijgbaar bij: Nature Hills

7. Forest Pansy Redbud (Cercis canadensis‘Forest Pansy’)

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (7)

De inheemse oosterse Redbud is een steunpilaar van Midden- en Oost -Noord -Amerika, die in deze regio's zowel wild als gecultiveerd groeit.Hoewel Virginia in het zuidoosten is, groeien veel Redbud -variëteiten goed in VA, en een van de beste voor sierlandschap is de bos viool Redbud.

Een zeer vroege bloeier, deze bladverliezende boom zal een schok van rozenroze bloemen produceren die het landschap zal verlichten, terwijl veel van uw tuin nog steeds slapend is.De intense kleuren zijn de perfecte voorbode van de lente.Binnenkort zullen de glanzende hartvormige bladeren verschijnen in een roodachtig-paarse kleur die in de herfst in een oranje en rood verandert.Deze bomen vallen op in vrijwel elk landschap.

VA -tuiniers moeten zich ervan bewust zijn dat het boszwaluw zijn nadelen heeft - het heeft een ietwat korte levensduur, dus hoger dan gemiddeld onderhoud is nodig om het zoveel mogelijk een lange levensduur te geven, van regelmatige snoeien en water geven tot zorgvuldige monitoring voor ongedierte en ziekten.

Andere veel voorkomende namen:Forest Pansy, Forest Pansy Eastern Redbud

Groeiende zones:5-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:20-30 voet lang, met een spreiding van 15-20 voet

Bloeiende Zeno:Vroege lente

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

8. Autumn Brilliance ServiceBerry (Amelanchier x grandiflora‘Autumn Brilliance’)

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (8)

Gekruist tussen de downy ServiceBerry en Allegheny ServiceBerry, heeft de herfstcultivar een naam die u verteltbijnaAlles wat je moet weten over deze prachtige bladverliezende boom.

Het is een multi-geperkte understory kleinfruitboomof struik die het best bekend staat om zijn ongelooflijke rode en oranje getineerde herfstgebladerte.Maar zijn lentebloemshow, met zijn clusters van fijne witte bloesems, biedt gelijke schoonheid in het landschap.Om nog maar te zwijgen van het feit dat de eetbare vruchten een smakelijk bijproduct zijn van deze mooie sierboom.

VA -tuinders die de herfst -briljant kiezen, zullen merken dat het op een aantal manieren goed werkt - als een privacystruik, een binnenplaatsboom, een achtergrond voor meerjarige bloementuinen en meer.Als een kleinere boom ziet het er ook uitstekend uit in groepen, vooral langs bosgrenzen of bijna waterpartijen.

Als een zeer aanpasbare boom, kunt u uw herfst Brilliance Serviceberry in gemiddelde, vochtige, goed doorlatende grond planten op een locatie met volle zon of gedeeltelijke schaduw.

Andere veel voorkomende namen:Apple ServiceBerry, Hybrid ServiceBerry, Shadbush, Juneberry

Groeiende zones:3-9

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:20-25 voet lang, met een spreiding van 15-20 voet

Bloeiende Zeno:Lente

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

9. profusie Crabapple (Malus'Overvloed')

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (9)

De overvloed aan overvloed crabapple cultivar is een uiterst nuttige boom om te hebben.Natuurlijk zijn de opzichtige bloemen een van de meest opvallende kenmerken, omdat deze bomen in de lente rode en roze bloemen produceren die eruit zien alsof ze elke centimeter van zijn takken bedekken.Het heeft ook een aantrekkelijk afgeronde groeiende gewoonte, felrode bloemknoppen en fruit, en complementair roodachtig herfstgebladerte.

Maar het is niet alleen een knap sierlijk centraal punt voor uw eigendom - het kan worden gebruikt als een schaduwboom of achtergrond, de bloemen en fruit trekken veel zangvogels en bestuivers aan, en hoewel ze geen ideale vers fruit zijn, kunnen hun krabapels zijngeoogst en gebruikt voor conserven in de herfst.

De overvloedige cultivar heeft een uitstekende ziektebestendigheid en is vrij onderhoudsarm.Bovenal heeft het goed doorlatende grond, volledige blootstelling aan de zon en een goede luchtcirculatie nodig.Snoeien wordt vooral gedaan om zijn afgeronde gewoonte te behouden, en het kan het beste in de late winter worden gedaan voordat de bloei begint.

Groeiende zones:4-8

Gemiddelde grootte bij volwassenheid:18-24 voet lang, met een spreiding van 20-25 voet

Bloeiende Zeno:Lente

Verkrijgbaar bij: Snelgroeiende bomen&Nature Hills

Kleurrijke ornamentals om elke VA -tuin op te fleuren

Hoewel bloeiende rode en paarse bomen in Virginia moeilijker kunnen zijn om langs te komen dan in warmere zuidelijke staten, hopen we dat dit artikel heeft aangetoond dat je nog een aantal absoluut verbluffende opties hebt om uit te kiezen.

Of u nu de voorkeur geeft aan de dynamische dynamiet Crepe Myrtle, of de uitzonderlijk vroegbloeiende bos viooltje, een van deze bomen zal een dramatische kleur aan uw eigendom toevoegen.

Als je eenmaal de juiste ornamentals voor je achtertuin hebt gekozen, is het misschien tijd om een van de meer praktische te overwegengroenblijvende bomen die worden gekweekt voor schaduw en privacy in Virginia.

Gerelateerde artikelen:

  • 10 verschillende soorten eiken bomen die in Virginia groeien
  • 8 snelgroeiende bomen in Virginia voor uw tuin of landschap
  • 9 groenblijvende bomen voor schaduw en privacy in Virginia

9 Stunning Flowering Trees in Virginia (Purple, White & Red) (10)

Shannon Campbell

Shannon heeft het altijd leuk gevonden om voor bomen en planten te zorgen, zolang ze zich kan herinneren.Ze groeide op met haar familie in hun off-grid huis en zorgde voor de plantenkwekerij van haar buurman.

Als kind nam ze ook deel aan de herplanting van de inheemse boom en heeft een volwassene zich aangemeld voor herbebossingsprogramma's in Noord -Vietnam.Vandaag legt ze haar tuinbouwinspanningen in om haar groente- en kruidentuinen te verzorgen en te leren over homesteading en permacultuur.

Als ze niet leest, schrijft en tuinieren, zal ze aan het vissen zijn en foerageren voor eetbare flora en schimmels op het platteland rond haar huis.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 09/12/2023

Views: 5950

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.