Hoe een tv te repareren zonder foto maar geluid |Een eenvoudige gids (2024)

Onze berichten bevatten gelieerde links.Soms, niet altijd, kunnen we $$ verdienen wanneer u een aankoop doet via deze links.Geen advertenties.Ooit.Kom meer te weten

Inhoudsopgave

  • Waarom is mijn tv -scherm leeg?
  • Een leeg tv -scherm repareren
    • Stap 1 Kracht op de tv
    • Stap 2 Controleer de kabelverbindingen
    • Stap 3 Inspecteer andere invoerapparaten
    • Stap 4 Vervang kabels indien nodig
    • Stap 5 Probeer een ander apparaat
    • Stap 6 Meer leren

Als je tv zwart wordt terwijl je kijkt, kan het erg vervelend zijn.Nog erger is wanneer je een zwart scherm hebt, maar nog steeds geluid op de achtergrond kunt horen spelen.Als dit gebeurt, moet de aan / uit -knop mogelijk worden ingedrukt of kan een fabrieksreset nodig zijn.U kunt uw tv aansluiten met het netsnoer en proberen op de aan / uit -knop te drukken om uw tv opnieuw te voeden.Een fabrieksreset vereist meestal een meer betrokken proces, dus volg de instructies van de fabrikant.Maar deze stappen werken misschien niet altijd.

Het ervaren van een zwart scherm kan betekenen dat uw stroomverbinding verloren is gegaan.Als het geluid echter nog steeds op de achtergrond speelt, kan dit een belangrijker probleem zijn.Terwijl je misschien een nieuwe wilt krijgentop-tv, u kunt dit probleem mogelijk oplossen.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN:

  • Een tv kan meer dan één supply-bord hebben samen met het T-Con Board.Als het aanbodbord dat verantwoordelijk is voor het display mislukt, kan de gebruiker geen afbeeldingen bekijken, maar hoort de achtergrondgeluid nog steeds.
  • Als de tv -achtergrondverlichting technische problemen ondervindt, zal het het display niet verlichten en het scherm zal zwart zijn, maar de gebruiker kan geluid op de achtergrond horen.
  • Sommige televisies worden geleverd met krachtbesparende functies die automatisch het scherm uitschakelen wanneer ze niet worden gebruikt.Dit kan worden verward met een leeg scherm.

Gelukkig voor jou hebben we een stapsgewijze handleiding samengesteld over het repareren van een tv zonder foto maar geluid.Als u echter problemen hebt met een groen scherm, wilt u het wetenWaarom is mijn tv -scherm groen.Bovendien kunt u nog een van onze pagina's bekijken als u hulp nodig hebt bij het oplossen van een pixelatieprobleem met onze paginaWaarom is mijn tv -pixering?Als je echter een willekeurig krakende/krakende geluid hebt gehoord dat je van je tv komt, kun je je afvragen,Waarom maakt mijn tv een knallende ruis?

How To Fix A TV With No Picture But Sound | A Simple Guide (1)

Waarom is mijn tv -scherm leeg?

Wanneer een tv -eigenaar een leeg scherm ervaart, kan dit een paar verschillende problemen betekenen.

  • Fout van de voedingsbord: er zijn verschillende redenen waarom uw tv -scherm zwart is, maar de meest voorkomende oorzaak is een stroomuitval op het supply -bord.Afhankelijk van het model, of het nu een budgetmodel is of deBeste 24 -inch smart tv, een tv kan meer dan één supply-bord hebben samen met het T-Con Board.Als het aanbodbord dat verantwoordelijk is voor het display mislukt, kan de gebruiker geen afbeeldingen bekijken, maar hoort de achtergrondgeluid nog steeds.
  • Problemen met achtergrondverlichting: LCD -schermen gebruiken een achtergrondverlichting om afbeeldingen op het scherm te verlichten.Als de achtergrondverlichting technische problemen ondervindt, zal het het display niet aansteken en het scherm zal zwart zijn, maar de gebruiker hoort nog steeds geluid op de achtergrond.Om dit probleem op te lossen, moeten tv -eigenaren hun achtergrondverlichting repareren.
  • Defecte verbindingen: een leeg scherm wordt soms veroorzaakt door losse verbindingen.Controleer of uw kabels tussen apparaten, stroom, kabelbox en hulpapparaten strak zijn bevestigd.De helft van de tijd hebben televisieschermen een leeg scherm en losse verbindingen zijn de echte boosdoeners.Als uw tv HDMI -kabels gebruikt, overweeg dan om ze te ruilen voor nieuwe.In sommige gevallen ervaart u misschien geen geluid, maar u kunt gemakkelijk lerenHoe een tv te repareren zonder geluid.
  • Niet -functioneerd tv -paneel: als uw tv -scherm plotseling zwart wordt, kan het tv -paneel worden beschadigd.Wanneer dit gebeurt, krijgt de beste werklijn een nieuw scherm of tv helemaal.
  • Controleer de modus Power Saver: Sommige televisies worden geleverd met krachtbesparende functies die het scherm automatisch uitschakelen wanneer deze niet wordt gebruikt.De gebruiker hoort nog steeds wat geluid, zelfs wanneer het scherm afgaat.Als u vermoedt dat uw tv deze functie heeft, gaat u door uw instellingen en schakelt u deze uit.

Een leeg tv -scherm repareren

De volgende stapsgewijze handleiding helpt bij het oplossen van een tv met geluid maar geen afbeeldingsdisplay.

STAP1Kracht op de tv

Gebruik eerst uw tv, gebruik uw tv -afstandsbediening niet;Gebruik in plaats daarvan de knop op het tv -bedieningspaneel.Je wilt misschienrepareer de tv -afstandsbedieningAls het nu goed werkt.Als u een menu -instelling kunt zien, gaat u naar de volgende stap.Als u de menu -instellingen niet kunt bekijken, is uw tv mogelijk intern beschadigd en heeft u een schermvervanging of een nieuwe set helemaal nodig.

STAP2Controleer de kabelverbindingen

Controleer uw kabelverbindingen door ze terug te verwijderen en opnieuw aan te sluiten.Zorg ervoor dat alle apparaten zijn ingeschakeld.Inspecteer de kabeldraden op fysieke schade.

STAP3Inspecteer andere invoerapparaten

Inspecteer alle andere invoerapparaten om te controleren of u geen ontbrekende foto hebt wanneer de tv is ingeschakeld.Controleer de instellingen op het apparaat op een schakelaar die de uitgangen in- of uitschakelen.

STAP4Vervang kabels indien nodig

Als u geen foto's kunt krijgen, vervangt u de kabels tussen uw tv en de invoerapparaten.

STAP5Probeer een ander apparaat

Gebruik een ander apparaat met dezelfde invoerkabels.Als u een foto krijgt, kan uw invoerapparaat defect zijn.

STAP6Meer leren

Bovendien, als u dit probleem hebt tijdens het uitzoekenHoe werkt een streaming -tv, het antwoord is vrij eenvoudig.

Stat:De wereldwijde Smart TV -markt zal tussen 2020 en 2024 met 293,32 miljoen groeien. De markt zal in dezelfde periode een indrukwekkende marktgroei van 21% CAGR ervaren (bron))

Als u alle bovenstaande stappen zonder succes hebt geprobeerd, overweeg dan om de Power Board te vervangen.Het is essentieel op te merken dat het vervangen van de Power Board een beetje ingewikkeld is en een technische knowhow vereist.Maar met de juiste tools en zorg is het een taak die thuis kan worden voltooid, zelfs voor tv -eigenaren met weinig technische ervaring.Als je daar niet op je gemak mee bent en wilt zien wat andere opties zijn, kun je enkele van onze geweldige beoordelingen lezen, zoals onzeSamsung Q90R Review, voor hulp bij het vinden van een nieuwe tv.Bovendien, als je het zelf wilt doen in plaats van op iemand anders te vertrouwen, hebben we nog een paar gidsen die je kunt bekijken.Als u over-the-air gebruikt om tv te kijken, wilt u het misschien wetenHoe u uw tv -signaal kunt verbeterenom een duidelijker beeld te krijgen.

Je kunt ook lerenHoe u een soundbar kunt aansluiten op uw tvZodat uw audio is verbeterd om mee te gaan met uw geweldige foto.Als u uw tv echter in een andere taal hoort die u niet gewend bent, moet u onze gids bekijkenWaarom is mijn tv in het Spaans.

F.A.Q.S

Waarom is mijn tv -scherm zwart?

Wanneer een tv -eigenaar een leeg scherm ervaart, kan dit een paar verschillende problemen betekenen, waaronder;Power -storing van het aanbodbord, problemen met achtergrondverlichting, defecte verbindingen, defect tv -paneel of geactiveerde stroomversterkingsmodus.

Kunnen defecte verbindingen een zwart scherm veroorzaken?

De helft van de tijd hebben televisies een leeg scherm en losse verbindingen zijn de echte daders.Als uw tv HDMI -kabels gebruikt, overweeg dan om ze te ruilen voor nieuwe.

Is het mogelijk om een defect tv -paneel te vervangen?

Als uw tv -scherm plotseling zwart wordt, kan het tv -paneel worden beschadigd.Wanneer dit gebeurt, krijgt de beste werklijn een nieuw scherm of tv helemaal.

Hoe verwijder ik de stroombesparende configuratie op mijn tv?

Afhankelijk van uw tv -model, navigeer je door je menu -instellingen en zoek je naar "Power Saving".Ga door de opties en schakel deze uit.

Hoe kan een faal van een voedingsbord naar een zwart scherm leiden?

Afhankelijk van het model kan een tv meer dan één supply-bord hebben samen met het T-Con Board.Als het aanbodbord dat verantwoordelijk is voor afbeeldingen mislukt, kan de gebruiker geen afbeeldingen bekijken, maar hoort de achtergrondgeluid nog steeds.

Hoe een tv te repareren zonder foto maar geluid |Een eenvoudige gids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6394

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.