Kun je bleekmiddel en fabuloso mixen?(Is het veilig, tips en meer) 2023 (2023)

Iedereen waardeert eenschone omgeving.En er zijn veel verschillende soorten producten die helpen dit resultaat te bereiken.

Op zichzelf werken de meeste van deze producten efficiënt.Een van die producten is bleekmiddel dat zeer effectief is bij het reinigen van bijna alle oppervlakken en items.

De meeste mensen willen echterMeng verschillende productenOm de effecten te stimuleren of de resultaten te bespoedigen.

Helaas heeft dit meestal meer negatieve effecten dande gewenste of verwachte resultaten.

Het is gevaarlijk om bleekmiddel te mengen met fabuloso.Individueel presteert elk uitzonderlijk zonder externe producten toe te voegen.Desalniettemin leidt het mengen van beide producten, net als bij de meeste schoonmaakmiddelen, tot de productie van giftige dampen.Deze dampen kunnen verschillende problemen in het lichaam veroorzaken, afhankelijk van de hoeveelheid gas waaraan de persoon wordt blootgesteld.

Inhoudsopgave

Wat gebeurt er als je bleekmiddel en fabuloso mengt?

Can You Mix Bleach And Fabuloso? (is it Safe, Tips & More) 2023 (1)

Twee belangrijke dingen gebeuren wanneer je bleekmiddel en fantastisch combineert.De eerste isDe productie van chloorgas, terwijl de tweede dat isHet mengsel verliest zijn schoonmaakkracht.

Dit tweede effect treedt op als gevolg van dechloor gas.Dit gas heeft geen aromatische kwaliteiten die nodig zijn voor schoonmaakmiddelen.

De gezondheidseffecten van het inademen van chloorgas variëren afhankelijk van het blootstellingsniveau.Een gemeenschappelijk en onmiddellijk symptoom is oogirritatie.

Andere symptomatische effecten zouden kunnen zijnNasale en keelirritatie, overtollige speeksel, misselijkheid en braken, pijn op de borst, hoest en buik ongemak.

Chronische blootstelling aan het gas kan leidenPijn op de borst, keelpijn, hoest en hemoptysis.Het kan ook een opbouw van vloeistof veroorzaken in de longen van het slachtoffer.

Meestal is het waar dat je geen bleekmiddel mengt met de Fabuloso tijdens het schoonmaken.De meeste mensen gieten dus Fabuloso in het waterreservoirHet toilet kan lekker ruiken wanneer je het spoelt.

Omdat het echter altijd fabuloso in het water is, reageert het met het bleekmiddel in uw reinigingsmiddel wanneer u het schoonmaakt.

Deze mengmodus lijkt misschien minder gevaarlijk dan het mixen van beide chemicaliën.Desondanks ontkent het niet de toxiciteit vanhet geproduceerde gas.

Beide schoonmaakmiddelen reinigen effectief wanden, vloeren en alle andere harde oppervlakken in huizen en kantoren.

Echter,Bleach heeft een meer veelzijdige toepassing dan Fabuloso.De primaire toepassing van deze laatste is om harde oppervlakken schoon te maken, terwijl u voor veel dingen bleek worden, waaronder wasgoed.

Beide agenten kunnen worden gebruikt om vloeren, muren, ramen, glazen oppervlakken, aanrechtbladen, wastafels en kachels schoon te maken.

Hoewel je Fabuloso kunt gebruiken om hout schoon te maken, is het selectief op het type hout waarmee het compatibel is.Het kan alleen worden gebruikt op afgesloten hout.Oppervlakken die dat niet doenWerk goed met deze agenten zijn

GeweldigBleekmiddel
Gewone houten oppervlakkenRoestvrij staal en andere metalen oppervlakken
BordenGranieten aanrecht

Welke schoonmakers kunnen worden gemengd met bleekmiddel?

De enige dingen die worden aanbevolen om te mengen met bleekmiddel zijn water en wasmiddel.De meeste schoonmaakmiddelen bevatten bleekmiddel, wat van toepassing is op bijna allemaal.

De essentie van bleekmiddel meestal is om oppervlakken te desinfecteren.En het mengen van regelmatig chloorbleek en water bereiktDit doel voor een T.

De meeste schoonmakers bevatten ammoniak of een ander type zuur.Wanneer deze chemicaliën reageren met bleekmiddel, kan het gevaarlijk zijn als ze gassen afgevenSchaad de menselijke gezondheid.

Vanwege het reactieve karakter van bleekmiddel wordt het geleidelijk minder gebruikt in schoonmaakdiensten en activiteiten.

Het opgegeven gas wanneer u verschillende reinigingsmiddelen met bleekmiddel mengt, hangt af van de reiniger en het actieve agent.

Laten we kijken naar enkele van deze schoonmakers, de gassen die ze produceren en de symptomatische effecten.

#1.Ammoniak en bleekmiddel

Ammoniak is een vrij standaard schoonmaakmiddel.Sommige schoonmakers zoals die voor meeldauw bevatten ammoniak.Het is een van de goedkoopste schoonmakers die goed werken op glas en staal.

Wanneer u ammoniak echter mengt met chloor bleekmiddel, het produceert schadelijke gassen gecategoriseerd als chloramines.

Deze gassen staan bekend als irriterende middelen van luchtwegen.Hun symptomen kunnen zo mild zijn als tranende ogen, hoest enmisselijkheid bij blootstelling.

Aan de andere kant kunnen ze zo ernstig zijn als pijn op de borst, longvloeistof of zelfs longontsteking.

Afgezien van het reinigen, is er een andere veel voorkomende manier om deze gassen te mengen.Deze tweede manier vindt plaats wanneer u bleekmiddel gebruikt om waterlichamen te desinfecterenzoals vijvers die organisch materiaal bevatten.

Nogmaals, u riskeert uzelf bloot te stellen aan deze gassen wanneer u dergelijke activiteiten uitvoert.

#2.Zuren en bleekmiddel

Sommige producten zoals schoonmakers voorRamen, glazen, toiletkommen, afvoeren, beton en bakstenenbevatten zuur.

Het mengen van producten op basis van zuur met bleekmiddel kan leiden tot de productie van chloorgas.Maar het gaat nog een stap verder.

Omdat dit mengsel zich in water voordoet, het chloor reageert met het water om hypochloor en zoutzuur te produceren.

Sommige producten zijn direct beschikbaar in huizen diede meeste mensenGebruik als schoonmaakmiddelen.Deze producten zijn azijn en citroensap.

Hoewel ze organisch zijn, zijn ze nog steeds zuren en producerenchloorgas wanneer gemengd.

Chloorgas beïnvloedt de luchtwegen, terwijl zoutzuren brandwonden op membraneuze oppervlakken kunnen veroorzaken.

Voorbeelden van deze oppervlakken zijn huid, keel, mond en ogen.Chloorgas kan ook de huid beïnvloeden om te veroorzakenzwelling en ontsteking.In ernstige gevallen kunnen de reacties leiden tot huidblaarvorming.

#3.Verval alcohol en bleekmiddel

Vranding van alcohol werktvraagt zich af met koppige vlekken.En vanwege zijn verdamping eigenschappen kan het oppervlakken reinigen zonder water streepjes achter te laten.

Maar helaas, mengenVranding van alcohol met bleekmiddel geeft een gevaarlijk gas dat bekend staat als chloroform.

Chloroform is een zeerGifgasDat kan ervoor zorgen dat je flauwvalt.Het is gevaarlijk, want als je passeert terwijl je nog steeds in de vervuilde omgeving gaat, blijf je het gas inhaleren.

Continue inademing van dit gas kan uiteindelijk leiden tot de dood.Het mengsel geeft andere gassen af die zoutzuur, chlooraceton en dichlooraceton zijn.

De acetonzuren kunnen schade aan interne organen veroorzaken.Zuurzuur veroorzaakt meestal brandwonden.

Hieronder is een samenvatting van verschillende reinigingsmiddelen, de gassen die ze vrijgeven wanneerGemengd met bleekmiddel, en enkele veel voorkomende symptomatische effecten.

ReinigingsmiddelGas losgelatenEffecten van gas
AmmoniakChloraminesLuchtwegen irriterende stoffen
BleekmiddelChloor gasLuchtwegen irriterende stoffen
HydrochloorgasBurns op membraan oppervlakken zoals huid, mond, neus, enz.
SchoonmaakalcoholChloroformDuizeligheid en bewusteloosheid
HydrochloorgasBurns op membraan oppervlakken zoals huid, mond, neus, enz.
Chlooraceton en chlooracetonKanker- en orgaanschade

Waarmee mix je Fabuloso?

Zoals alle schoonmaakproducten,Water is het enige dat je moet mengen met Fabuloso.Onderzoek toont aan dat het mengen van dit product met water leidt tot een effectievere verwijdering van vlekken.

Terwijl het wordt aanbevolenGebruik waterBij kamertemperatuur kunt u ook warm of heet water gebruiken bij het dweilen van vloeren.

Water bij verhoogde temperaturen verhoogt de antibacteriële kwaliteiten van de reiniger.Merk op dat het niet raadzaam is om de agent zelf te verwarmen.

Om aan de veilige kant te zijn,Volg de instructies zoals geschreven op het label.U moet ook gewoon water gebruiken bij het spoelen zonder andere reinigingsproducten toe te voegen.

De beste meting is om een kwart kopje fabuloso te mengen met een liter water.Als u Fabuloso gebruikt zonder het te verdunnen, riskeert u het oppervlaktemateriaal te verbranden.

Je moet ook weten dat je Fabuloso niet moet gebruiken om afwassen te wassen.De reden is dat het giftig is om in te nemen, zelfs in sporenhoeveelheden.

Wat is de beste manier om Fabuloso te gebruiken?

U kunt een spons gebruiken met uwverdund mengsel om vet te verwijderenen andere vlekken op muren, vloeren en andere oppervlakken.

Als alternatief kunt u het mengsel in een spuitfles gieten en het op kasten, raamstuiten en soortgelijke oppervlakken gebruiken voordat u het naar beneden wrijfteen pluisvrij materiaal.

Hoewel je geen gewone fabuloso -schoonmaakmiddelen op kleding kunt gebruiken, kun je Fabuloso Oxy gebruiken.Deze agentbevat waterstofperoxide,Dat is kledingvriendelijk.

Giet wat verdunde mix in eenspuitfles en aanbrengenhet naar de vlekvlek.Gebruik vervolgens een natte doek om de vlek weg te wrijven voordat u deze in de wasmachine gooit.

Zorg ervoor dat u voor gebruik een vlekverwijderaar op de getroffen kleding kunt aanbrengen.

Bevat fabuloso bleekmiddel?

Fantastische fantastische Neather Complete bevat bleekmiddel.In plaats daarvan zijn hun ingrediënten water, natriumchloride, natriumdodecy lbenzenesulfonaat, melkzuur, kleurstoffen, geur en C9-11 pareth-8.

Vergeleken met Bleach, wiensactief ingrediëntis natriumhypochloriet, het belangrijkste ingrediënt in Fabuloso is natriumdodecylbenzeensulfonaat.

Dit ingrediënt is een standaard reiniging aGent en wordt gebruikt bij het maken van wasmiddelen.Een ander ingrediënt in Fabuloso -producten is waterstofperoxide.

Omdat deze chemische stof in het mengsel wordt gevonden,Het zal geen intense effecten hebben.

Hoewel, wanneer u zuiver waterstofperoxide mengt met bleekmiddel, kan dit gewelddadig zuurstof opleveren.Dit mengsel kan zo gewelddadig zijn dat hetveroorzaakt een explosie.

Fantastisch ontsmetten?

Fabuloso is een van de geschikte ontsmettingsmiddelen op de markt.Hun ontsmettingskwaliteiten zijn geschreven op de producten en hun officiële website.

Er is een toenemende behoefte van klanten geweest om te weten of hun schoonmaakmiddelen antibacteriële eigenschappen hebben enkan ziektekiemen doden.

Fabuloso heeft, net als alle andere schoonmakers,ondergaanTesten door de Environmental Protection Agency (EPA) met behulp van antimicrobiële testtechnieken.

Als u de instructies op uw product volgt enGebruik het als aanbevolen,Alle beoogde effecten zullen werken zoals gepland.

Fabuloso werkt heel goed op bacteriën en virussen.Echter,Het is niet efficiënt op schimmels.

Daarom is het beter om te kopenschoonmaakmiddelendie benzalkoniumchloride of andere met schimmels gerichte producten bevatten om schimmelproblemen te bestrijden.

Zoals uitgelegd in eerdere secties,Het is verkeerd om verschillende producten te combinerenom een effectiever resultaat te bereiken.

Hoewel sommige desinfectiemiddelen kunnen worden toegevoegd aan badwater, is Fabuloso niet een van dergelijke producten.Het is alleen om op te worden gebruiktharde oppervlakken.

Conclusie

Hoe triviaal het ook lijkt,Mensen zijn overleden aan het mengen van schoonmaakmiddelen.Probeer dit alternatief in plaats van producten te mengen om de efficiëntie te stimuleren.

Gebruik verschillende producten op verschillende tijdstippen en noteer hun effecten.Als u dit doet, kunt u een weloverwogen beslissing nemen.Het zal je ook helpen om te blijvenVeilig en gezond terwijl u houdtUw huis schoon.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 27/09/2023

Views: 5926

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.